Andra roliga julkalendrar

Även om Sunes Jul är en älskad klassiker som blivit en av de mest populära julkalendrarna i SVT genom tiderna, finns det faktiskt fler stjärnor på kalenderhimlen. Många julkalendrar har passerat i TV-tablån under åren, och följts med spänning av både barn och vuxna. Här tipsar vi om några andra klassiska julkalendrar, att minnas och glädjas åt än idag! 

Trolltider (sändes år 1979 och 1985)

Trolltider sändes först år 1979, och blev så populär att den fick gå i repris år 1985. Julkalendern handlar om en grupp småtroll, som på olika sätt har kontakt med människornas värld.

Här finns också en fe, en häxa, en vätte och andra mystiska figurer. I Trolltider får tittarna njuta av välgjorda miljöer och fina sånger – små TV-karameller som räcker hela vägen fram till julafton. 

Jul i Kapernaum (sändes år 1995)

jul i kapernaum

Jul i Kapernaum utspelar sig i Kapernaum, en stad belägen någonstans i världen. Tittarna får följa några av stadens olika invånare, och händelserna som utspelar sig dem emellan.

I centrum står den tioåriga flickan Amanda och den tolvåriga pojken Viktor, och tillsammans får de uppleva hur allt märkligare saker börjar inträffa i Kapernaum. Julkalendern har en spännande och fängslande stämning, som uppskattas av både stora och små tittare.

När karusellerna sover (sändes år 1998)

Det här är en julkalender som blivit mångas favorit, då den bjuder på en unik och magisk atmosfär som inte liknar någon annan. Handlingen äger rum inne på en vinterstängd nöjespark, dit barnen Jack och Helena hittat en hemlig ingång. Inne i nöjesparken träffar de på ett gäng karaktärer som håller hus där om vintern, till exempel Trollkarlen och Tomtegubben. I deras sällskap får Jack och Helena uppleva många spännande äventyr – och tittarna är välkomna att följa med!


Se samtliga julkalendrar i SVT genom tiderna, och var de streamas, på Presenttips.se.